Cursussen

Cursussen

Cursussen van 8 lessen

 

Er zijn diverse korte cursussen van 8 lessen te volgen.
Flamenco beginners, Sevillanas, Palmas, Flamenco techniek, castagnetten.


  

Flamenco beginners - kennismakingscursus

In deze korte cursus van 8 lessen gaan we werken aan de diverse Flamenco technieken. De handbewegingen, de armbewegingen, de houding, de verschillende manieren van draaien, het voetenwerk en verschillende marcajes (markeringen) die bij  verschillende palo's (stijlen) horen.

En we leren een korte dans aan. Doe mee met deze leuke Flamenco cursus!


Dinsdag:  18.50 - 19.50 uur

Start:         5 september 2023
 Cursus Flamenco Techniek

In deze korte cursus van 8 lessen gaan we werken aan de diverse Flamenco technieken. De handbewegingen, de armbewegingen, de houding, de verschillende manieren van draaien, het voetenwerk en eventueel ook t werken met een waaier en met een manton als daar vraag naar is. We doen verschillende marcajes (markeringen) die bij verschillende palo's (stijlen) horen. Doe mee met deze pittige Flamenco cursus! Goed voor ieder niveau.Cursus Sevillanas

Sevillanas is de dans uit Sevilla die op feria’s en feesten in Spanje en Nederland wordt gedanst.  Het is een partnerdans, gedanst door man en vrouw of door 2 vrouwen. Maar voor deze cursus heb je geen partner nodig, we leren de dans stap voor stap aan en dansen dan steeds met elkaar. In 8 lessen leer je de 4 copla’s van de Sevillanas te dansen.

Wil je Sevillanas leren dansen? Je Sevillanas weer opfrissen? Meld je dan nu aan!

Palmas

Deze workshop zal gegeven worden door de fantastische Flamenco gitarist: Vicente José Santiago!

Vicente kent als geen ander het compás (ritme) van de verschillende Flamenco stijlen. Hij zal ons de verschillende technieken van het klappen leren, wanneer moet je wel of juist niet klappen. Er komen verschillende Flamenco stijlen (palos) voorbij, je leert welke variaties je dan kunt klappen, hoe klap je een remate, hoe klap je samen met iemand en nog veel meer… Kortom een heel leerzame cursus voor een ieder die van Flamenco houdt, Flamenco danst, gitaar speelt of zingt.