Flamencolessen


CORONA VIRUS:

CORONA VIRUS MAATREGELEN:
GEEN GROEPSLESSEN TOT 1 JULI 2020


Met alles wat er nu speelt in de wereld omtrent het Corona Virus zijn we genoodzaakt alle groepslessen te annuleren tot in ieder geval 1 juli. 

Privélessen kun je wel reserveren.

Op je lespagina op youtube vind je video's van je les, de choreografie en oude choreografieën.

En ik zal regelmatig nog wat oefen video's plaatsen de komende tijd. 


Ik hoop binnenkort het nieuwe rooster te kunnen plaatsen voor groepslessen vanaf septeber 2020.

  

Ik wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe! 


Lizzy


Corona virus - show verschuift van 5 juli naar 1 november 2020.

Let op de Flamenco show is verschoven van 5 juli naar 1 november 2020.Door het Corona virus zijn we nu al vanaf 15 maart gesloten en kunnen we niet repeteren. De Schouwburg is ook tot zeker 1 juni gesloten. We hebben met alle partijen daarom besloten de voorstelling te verschuiven naar 1 november. Dan hebben we genoeg tijd om een fantastische Flamenco show neer te zetten.

Heb je al kaartjes gekocht voor 5 juli dan blijven deze geldig voor de show op 1 november. Kun je niet dan is het uiteraard mogelijk je geld terug te krijgen. De Rijswijkse Schouwburg zal contact hierover met je opnemen. Zij zijn op dit moment heel druk met een heleboel voorstellingen te verschuiven, wij vragen daarom even geduldig af te wachten.


Lizzy 


INFORMATIE FLAMENCO LESSEN LIZDANS

In de Flamenco danslessen besteden we veel aandacht aan de techniek van het voetenwerk, de houding en de armen en aan de expressie, beleving van de dans. We hebben vanaf september 2019 lessen op 6 verschillende niveau's en in iedere les werken we aan een danschoreografie in een bepaalde stijl (palo). Zo zijn er dan ook dit jaar 6 verschillende stijlen te leren.  Zie bij ieder niveau hieronder de stijl waar we dit jaar in werken.


De lessen worden gegeven door Lizzy Verloop.
Lizzy heeft naast haar opleiding en lessen in Nederland diverse lessen gevolgd in Spanje o.a. bij La Tati, Daniel Navarro, La Truco, Amelia Vega, Leonor Leal, Farruquito, Polito.
En zij volgt de Masterclass van Irene Alvarez bij Codarts Rotterdam.


Regelmatig is er live gitaarbegeleiding van Vicente José Santiago. En af en toe ook zang van o.a. Erminia Fernández Córdoba.

We maken regelmatig een oefenvideo en zetten deze op een besloten pagina. Zo kan iedereen de dans van zijn eigen les oefenen.


Flamenco lessen vanaf 10 september 2019

Bij de lessen staat vermeld het aantal jaar danservaring, dat is niet persé zoveel jaar. De 1 leert sneller dan de ander of heeft een intensievere cursus gedaan. Of het kan zijn dat de ene palo (stijl) je beter ligt of dat je die leuker vindt dan de ander. Het is dus ongeveer en vanaf...

Neem gerust contact op met Liz om te overleggen.


Flamenco beginners - nieuwe les -  0 jaar danservaring.

Donderdag 20.00 - 21.00 uur. Leer in deze les alle basistechnieken. We werken aan een danschoreografie in de stijl Rumbas. De Rumba Flamenca is een vrolijke stijl, heeft het gevoel van een feestje. Ook maken we in dit jaar alvast kennis met de stijl Tangos en zullen we andere stijlen alvast leren herkennen.

 

Flamenco beginners/ half gev. - vanaf 1,5 jaar danservaring.

Donderdag 19.00 - 20.00 uur. In deze les werken we aan het verbeteren en uitbreiden van de techniek. We werken aan een danschoreografie in de stijl Tangos. Dit is een nieuwe choreografie geinspireerd door de lessen bij La Tati. Het is dus echt een andere dans dan de Tangos die wel al hebben gedaan.

 

Flamenco half gevorderd - vanaf 3 jaar danservaring.

Dinsdag 20.00 - 21.00 uur. In deze les werken we aan het verbeteren van de techniek, voetenwerk en draaien en aan een danschoreografie in de stijl Farruca. Deze dans wordt vaak door mannen gedanst, krachtige houding en pittig voetenwerk afgewisseld met toch ook voor de dames mooie marcajes met mooi handen.


Flamenco gevorderd - vanaf 4 jaar danservaring.

Dinsdag 19.00 - 20.00 uur.  We werken aan het verbeteren van de techniek en aan een dans in de stijl Guajiras. Deze dans is met veel passie en nog een extra moeilijkheidsgraag is het dansen met een waaier. Veel techniek voetenwerk, draaien, met waaier dansen is hier aan de orde.

 

Flamenco gevorderd - vanaf 4 jaar danservaring.

Vrijdag 19.30 - 20.30 uur.  We werken aan het verbeteren van de techniek en aan een dans in de stijl Alegrías. We maken een nieuwe choreografie geinspireerd door de lessen bij La Tati en de solo van Liz, met meer voetenwerk en diverse accenten in de muziek.

 

Flamenco gevorderd- vanaf 5 jaar danservaring.

Vrijdag 20.30 - 21.30 uur. We werken dit jaar aan een dans in de stijl Taranto. Een prachtige dans met langzame beweginen vol passie afgewisseld met krachtig voetenwerk.


21.30 - 22.00 uur -  een half uurtje extra voor de demogroep om alle andere dansen door te dansen.

 

Castagnetten & Flamenco les.

Vrijdag 18.30 - 19.30 uur. We werken aan het verbeteren van de castagnetten techniek. We herhalen de Sevillanas, alle 4 de copla's de spelen. En we leren een korte danschoreografie aan met Castagnetten, stjl nog te bepalen.


Korte cursussen:
Dinsdag 21.00 - 22.00 uur     Diverse korte cursussen o.a. Sevillanas, Flamenco techniek, Palmas..

 

Data en Prijzen 2019 / 2020

 

De Flamenco lessen lopen van 10 september 2019 tot 11 juli 2020:

Flamenco 1 keer 38 lessen           435,-

Castagnetten 1 keer 38 lessen     385,-

Flamenco lessen - in 2 delen        220,-   1 in september en 1 in februari                

Castagnettenlessen - in 2 delen  197,50 1 in september en 1 in februari

 

Per maand is ook een mogelijkheid (10 keer 44,25)


Wil je meer lessen per week volgen? Dat kan, dan krijg je maar liefst 50% korting op de 2e en 3e les.


Korte cursussen                              85,- = cursus van 8 lessen (leden 72,50)

                                                           50, = cursus 4 lessen (leden 45-)


Ooievaarspaskorting is ook mogelijik. Jongeren onder 21 jaar 20% korting.


 Er zijn geen Flamenco lessen op: (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 

Flamenco les Lizdans
Castagnetten les lizdans
Guajiras Lizdans Flamenco
Rumbas Lizdans Flamenco
Bulerias lizdans Flamenco
Flamenco, Pura Pasion
Flamenco, Pura Pasion

Copyright @ All Rights Reserved -  Liz Dans 

Liz Dans

Den Haag


Volg ons

Contact

www.lizdans.nl

0031 6 36111656

 

Email